България прикани турските туристи да дойдат у нас на гурме,

...
 България прикани турските туристи да дойдат у нас на гурме,
Коментари Харесай

Каним турски туристи на голф и гурме у нас

 България прикани турските туристи да дойдат у нас на гурме, голф и селски туризъм. Страната ни имаше специфичен щанд на 22-рото интернационално ревю за туризъм и пътувания в региона на Източното Средиземноморие, което се организира от 25 до 28 януари, посредством който съумя да се открои като дестинация за целогодишен туризъм.
Представени бяха четири туристически компании и три общини. Със независими щандове участваха Банско, Велинград и Варна.

„ Изложението EMITT “ в Истанбул е доста добра опция за осъществяване на туристическия капацитет. Когато на хората им се даде опция да пътуват, да поддържат връзка, предразсъдъците се преодоляват по-лесно и се основава позитивна синергия. Ето за какво считам, че тазгодишното ревю в Истанбул е значимо за развиването на туризма и в двете направления - от България към Турция и източносредиземноморските страни, и от Турция към България. В тези две насоки са и нашите упования ", сподели Юлиян Бонев, дълготраен туроператор от Варна.

По самодейност на българското генерално консулство в Истанбул на щандовете на българските участници бяха изложени материали и книги за българските светини в Истанбул - реставрираната неповторима Желязна черква „ Свети Стефан “, Метохът, където е подредена музейна колекция, Екзархията, където се обитава единственото българско неделно учебно заведение в мегаполиса.

" Целта е да бъде притеглен ползата на туристите и към българските светини в Истанбул и да бъдат включвани в визитите на туристите от България ", съобщи генералният консул на България в Истанбул Ангел Ангелов, който бе измежду формалните посетители на ревюто и посети българските щандове.

Българският щанд бе проведен от Министерството на туризма, а общият брой на участниците в тазгодишното издание бе 1065 от 80 страни.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР